BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND

BILDENDE KUNSTNERES HJELPEFOND (BKH)
er opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. Fondet skal i følge loven kreve inn 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk i Norge med salgspris over 2000 kr. (se lov om kunstavgift), samt forvalte de innkrevde midler. Avgiften går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge. Les mer ...
 

 
LOGO KUNSTAVGIFTEN
  

Jubel på KHIO da 11 mottok studentstipend

Urd Hege og Liv stipend

- Dette er den morsomste delen av jobben min, sa Hege Imerslund, direktør i Bildende Kunstneres Hjelpefond, da hun i dag delte ut 11 studentstipend à 35 000 kroner, på Kunsthøgskolen i Oslo.

 

Bildende Kunstneres Hjelpefond deler hvert år ut 25 studentstipender

Stipendene gikk til lovende studenter, og avgjørelsen om hvem som ble tildelt stipend, var foretatt av en egen jury. 

I et fullstappet auditorium på Kunsthøgskolen i Oslo mottok studentene stipendene til stormende jubel fra sine medstudenter og lærere.

stipend

Bare juryen visste hvem som ble tildelt stipend.

Stipendmottakerne var overrassket og naturligvis veldig, veldig glade. 

stipend alle

- Det var svært overraskende. Jeg hadde ikke peiling, sier Urd Joachimsen Pedersen, som går første året på masterstudier på maleri på Kunstakademiet. 

Hun var målløs og lattermild om hverandre. 

- Jeg er kjempeglad!

De elleve er: Aleksander Jæger, Carl Segelberg, Christoffer Danielsson, Janne Maria Lysen, Maria Alejandra Torres,Martha Minde, Helle Høeg Voldstad, Liv Karin Heie Ertzeid, Agnieszka Golazewska, Urd Joachimsen Pederesen, Hanna Roloff. 

Gratulerer!